Apotheek Cogghe

Apotheek Cogghe

Vaccineren in de apotheek

 

Covid- en griepvaccinatie

De herfst brengt niet alleen een toename van Covid-infecties met zich mee, maar ook de dreiging van griep. Beide infecties kunnen ernstige complicaties veroorzaken, vooral bij kwetsbare mensen. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om jezelf te beschermen.

Waarom je laten vaccineren?

De herfstbooster voor Covid-19 is terug van weggeweest. Met de nieuwe varianten van het coronavirus die de laatste weken op grotere schaal circuleren, is het van algemeen belang om je te laten vaccineren tegen Covid-19. Dit geldt met name voor risicogroepen, waaronder personen ouder dan 65 jaar, zwangere vrouwen, mensen met obesitas, zorgverleners, bewoners van verpleeghuizen, personen die met risicopatiënten onder hetzelfde dak wonen en chronisch zieken. Niemand ontvangt persoonlijke uitnodigingen, dus het is aan jou om het initiatief te nemen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om je te beschermen tegen de jaarlijkse griepepidemie. Griep kan zeer ernstige symptomen veroorzaken, zoals hoge koorts, rillingen, spierpijn en hoofdpijn. Vooral de meest kwetsbaren, zoals chronisch zieken, zwangere vrouwen en ouderen, lopen risico op ernstige complicaties, waaronder longontsteking en bronchitis.

Goed nieuws is dat je nu ook bij de apotheek terechtkunt voor het griepvaccin. Je hebt geen voorschrift van je arts nodig, en het vaccin wordt grotendeels terugbetaald als je tot een risicogroep behoort. Dit jaar kun je dus zowel voor Covid-19 als voor griep terecht bij de apotheek. Wij zijn speciaal opgeleid om deze vaccinaties toe te dienen, en de Hoge Gezondheidsraad raadt zelfs aan om je tegen beide infecties tegelijkertijd te laten vaccineren.

Laat je dus niet verrassen door de herfst en de dreiging van infecties. Bescherm jezelf en je gemeenschap door gebruik te maken van de beschikbare vaccinaties bij je apotheek en zorg ervoor dat je dit seizoen gezond blijft.

Gelieve een afspraak te maken via mail of telefoon