Apotheek Cogghe

Apotheek Cogghe

Antigeen sneltesten

Apotheek Cogghe

COVID-19 antigeen sneltest in de apotheek voor reizen
en evenementen

Deze worden afgenomen in de apotheek sinds 12 juli 2021.

Wie mag zich laten testen?

 • Reizigers die niet beschikken over een geldig certificaat om te reizen (doordat ze niet hersteld zijn van een recente besmetting of nog niet volledig gevaccineerd zijn), maar toch willen reizen naar land waar een sneltest voldoet aan de wettelijke vereisten om het land binnen te komen
 • Burgers die een evenement bezoeken
 • Symptomatische patiënten met of zonder CTPC-code uit de zelfevalutietool
 • Terugkerende reizigers met CTPC-code ontvangen na invullen van een PLF-formulier

LET OP:

 • ! Wij testen geen hoog risico contacten aangezien een antigen sneltest hier niet accuraat genoeg voor is om reeds een lage virale lading te detecteren. voor volledig gevaccineerde hoog risico contacten geld dat ze:
  • 2 testcodes voor een PCR-test kunnen ontvangen, maar alleen de eerste moet gebruikt worden wanneer deze negatief is. Met die code wordt een afspraak gemaakt in een testcentrum, om zich te laten testen rond de 5de dag na het hoog-risicocontact (de ontvangen code is geldig vanaf de 3de tot de 6de dag na het hoog-risicocontact).
  • in quarantaine moeten blijven tot ze een negatief PCR-testresultaat ontvangen. MAAR: de quarantaine (vervroegd) verlaten, is toegelaten vanaf dag 4 na het hoog-risicocontact, mits een dagelijkse (negatieve) zelftest, en dit tot het einde van de quarantaine (na ontvangst van het (negatieve) PCR-testresultaat).
 • ! Het is de verantwoordelijkheid van de burger om na te gaan of het land van bestemming (en de transitlanden) snelle antigeentesten aanvaarden en hoelang het testcertificaat geldig is voor de verschillende lidstaten. Voor betrouwbare informatie hierover verwijzen we naar  de websites reopen.europa.eu en diplomatie.belgium.be.

Wat breng ik mee op mijn afspraak?

 • Uw eID-kaart

Wat is de prijs?

 • Testen voor reizigers worden niet terugbetaald.
  U betaalt €30.00 per persoon
 • Indien u een CTPC-code heeft, wordt de test volledig terugbetaald.
  U betaald €0 per persoon
Apotheek Cogghe
Apotheek Cogghe

Hoe zal de test verlopen?

Via onderstaande link kan u een testmoment kiezen.
Gelieve dit tijdstip te respecteren (1 afspraak per persoon).

De testruimte bevindt zich in de zijstraat naast de apotheek. Via de poort kan u één voor één naar binnenkomen. Gelieve eerst aan te melden in de apotheek. Hou uw eID-kaart bij de hand. Na het afnemen van de test kan u weer vertrekken. Uw resultaat zal ongeveer na 2,5 uur terug te vinden zijn op www.mijngezondheid.be en in de CovidSafe-app.

Na de testing

Negatief resultaat

Een negatief resultaat betekent dat u op het moment van testafname waarschijnlijk niet besmettelijk bent. U kan het testresultaat en het certificaat raadplegen via CovidSafe-app van de overheid of via de patiëntenplatformen Mijngezondheid.be en MyHealthViewer. Vlamingen kunnen het certificaat eveneens raadplegen via MijnBurgerprofiel en Helena, Brusselaars kunnen ook terecht op BrusselsHealthNetwork.be.

Het versturen van een testcertificaat kan niet via de post. Dat heeft ook weinig zin, aangezien een testcertificaat slechts tot 72 uur na de test geldig is.

Positief resultaat

Een positief resultaat betekent dat u waarschijnlijk besmet bent met COVID-19. Contacteer dan altijd uw huisarts. U moet onmiddellijk in isolatie gaan bij een positief resultaat.